alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kidonia-potiri top

Φίνο, πρωτότυπο, απολαυστικό. Στο γλυκό αυτό εναλλάσσονται γεύσεις, μυρωδιές και υφές από μπισκότο και κρίθινο παξιμάδι και απολαυστική κρέμα

ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ

kidonia-potiri top

Φίνο, πρωτότυπο, απολαυστικό. Στο γλυκό αυτό εναλλάσσονται γεύσεις, μυρωδιές και υφές από μπισκότο και κρίθινο παξιμάδι και απολαυστική κρέμα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 κυδώνια
  • 1 3/4 φλιτζάνια νερό
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο

Για γαρνίρισμα

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη

Για την κρέμα

  • 5 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

Για το μπισκότο

  • 300 γρ. μπισκότα κανέλας, σπασμένα με το χέρι
  • 100 γρ. παξιμάδι κρίθινο, σπασμένο με το χέρι
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 40% περιεκτικότητα σε κακάο, τριμμένη
  • 3 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
  • 5 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα βαρύ και βαθύ τηγάνι βάζετε το βούτυρο, τα σπασμένα μπισκότα κανέλας και τα κρίθινα παξιμάδια, την καστανή ζάχαρη και τα ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι το βούτυρο και να ενωθούν. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές το αποσύρετε από την φωτιά. Βγάζετε το μείγμα με μία τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε κρυώσει σε ένα μπολ.


2. Στη συνέχεια καθαρίστε τα κυδώνια, τα κόβετε στα 4 και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Τα βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το νερό και το μέλι, και σκεπάζετε με το καπάκι.Τα αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν τα βάζετε τα στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.


3. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ μαζί με την ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να κάνει κορυφούλες και να γίνει σαντιγί. Προσθέτετε στη χτυπημένη σαντιγί το γιαούρτι. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.


4. Βάζετε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι και τα καβουρντίζετε για περίπου 5'-7' σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και κατόπιν τα σπάτε στο μπλέντερ.


5. Σερβίρετε το γλυκό σε ποτήρια με τον εξής τρόπο: βάζετε στη βάση των ποτηριών 1-2 κουταλιές από τον πολτό του κυδωνιού, μετά λίγο από το μείγμα μπισκότου, έπειτα μια στρώση από την κρέμα. Βάζετε ακόμα μία λεπτή στρώση από πολτό κυδωνιού, μείγμα μπισκότου, κρέμα και τέλος γαρνίρετε με το τριμμένο αμύγδαλο. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και με τρίμματα σοκολάτας. Τοποθετείτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε το γλυκό αντί για κυδώνια με αχλάδια ή με μήλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face