Για 12 άτομα ()
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη, και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
2. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τοποθετείτε τo ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγετε σε ένα ορθογώνιο σχήμα 30x60 εκατοστά. Τοποθετείτε τη σφολιάτα στο ταψί με τη λαδόκολλα και απλώνετε τη μισή ποσότητα γέμισης στο κέντρο του φύλλου. Παίρνετε την μισή ποσότητα των μήλων και την τοποθετείτε τον πάνω από τη γέμιση.
3. Χαράσσετε τη σφολιάτα στις πλάγιες πλευρές της ανά 2 εκατοστά. Ξεκινώντας από το κάτω μέρος της ζύμης, σηκώνετε τις κομμένες λωρίδες σφολιάτας για να κλείσει στη συνέχεια κλείνετε κάθε κομμάτι σφολιάτας από δεξιά και αριστερά εναλλάξ μέχρι να φτάσετε στη κορυφή σχηματίζοντας μια πλεξίδα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνετε και το άλλο φύλλο σφολιάτας.
4. Αλείφετε με λίγο αυγό το πάνω μέρος από τα στρούντελ και τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με ανανά κομπόστα ή φρέσκο.