Για 8 άτομα ()
1. Παίρνετε καταρχήν μια φόρμα διαμέτρου 23 εκ. την περνάτε με λίγο βούτυρο και τοποθετείτε στην βάση της αντικολλητικό χαρτί.
2. Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο σε κομματάκια και σε θερμοκρασία δωματίου, τον ανθότυρο σε κομματάκια, την ζάχαρη και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ
ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.
3. Προσθέτετε ένα ένα τους κρόκους στο μπολ του μίξερ ενώ ανακατεύετε το μείγμα, την πούδρα αμυγδάλου και τέλος σιγά σιγά το σιμιγδάλι, τις σταφίδες, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
4. Αφήνετε το μείγμα να «σταθεί» για λίγο και ωστόσο χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σας σε μια ωραία πηχτή μαρέγκα με ένα αυγοδαρτη.
5. Αρχίζετε να ρίχνετε στο μείγμα κουταλιά –κουταλιά την μαρέγκα και να την ανακατεύετε με μια κουτάλα με απαλές κινήσεις στο μείγμα του τυριού έτσι ώστε να μην φύγει ο αέρας της.
6. Αδειάζετε το μείγμα σιγά σιγά στην φόρμα, σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί την επιφάνεια έτσι ώστε να μην «ξανθύνει» πολύ από πάνω και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
7. Αφήνετε το κέικ σας να κρυώσει για μια ώρα και μετά το ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα. Πριν το σερβίρετε το πασπαλίζετε με λίγη άχνη.
Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία: Τίνα Webb
Μπορείτε αντί για σταφίδες να βάλετε κάποιο άλλο αποξηραμένο φρούτο όπως βερίκοκα που του ταιριάζουν πολύ.