Για 8 άτομα ()
1. Για να φτιάξετε τη βάση πλένετε τα καρότα, κόβετε το κοτσάνι τους και τα ξεφλουδίζετε. Τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το νερό και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι τα καρότα να απορροφήσουν όλο το νερό. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζετε τα καρότα σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.
2. Ρίχνετε σε ένα μπολ τα καρότα, τα καρύδια και τα μπισκότα, προσθέτετε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια στρώνετε το μείγμα στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με στεφάνι 22 εκ.
3. Φτιάχνετε την κρέμα. Χτυπάτε σε ένα μπολ με ένα μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχετε μια λεία κρέμα. Απλώνετε την κρέμα επάνω από τη βάση καρότου και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
4. Βγάζετε στη συνέχεια το γλυκό από το ψυγείο, το πασπαλίζετε με τα τριμμένα καρύδια και την κανέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Στα υλικά της βάσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το μοσχοκάρυδο με γαρίφαλο ή μαστίχα. Μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό και με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης ή ινδοκάρυδο.