alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

neratzi-top

 Το κλασσικό γλυκό, ρολό νερατζάκι, εμπλουτισμένο με χυμό πορτοκαλιού, έτσι ώστε να σας δώσει ένα πλούσιο και ωραίο σιρόπι

ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

neratzi-top

 Το κλασσικό γλυκό, ρολό νερατζάκι, εμπλουτισμένο με χυμό πορτοκαλιού, έτσι ώστε να σας δώσει ένα πλούσιο και ωραίο σιρόπι

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 Ημ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Βάζα του 1/2 κιλού ()

Για τη συνταγή

  • 12 μεγάλα νεράτζια
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τα νεράντζια, τα αφήνετε να στεγνώσουν και τα ξύνετε ελαφρά στον τρίφτη ώστε να φύγει το πολύ πικρό μέρος της φλούδας τους.


2. Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζετε τα νεράντζια κατά μήκος σε κομμάτια πάχους 4 εκ. και αφαιρείτε τελείως τις φλούδες τους.

 

3. Τυλίγετε μία - μία τις φλούδες πολύ σφιχτά σε ρολό και τις στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα, ή τις περνάτε σε μια γερή κλωστή, έτσι ώστε να μην ανοίξουν και να διατηρήσουν το σχήμα τους.


4. Βράζετε σε μια κατσαρόλα τα κομμάτια 2 φορές από 5΄, με φρέσκο νερό κάθε φορά. Τοποθετείτε τα βρασμένα νεράντζια σε ένα μπολ με κρύο νερό.

 

Αλλάζετε επί δυο μέρες το νερό τους πρωί – βράδυ ώστε να ξεπικρίσουν. Αν θέλετε να διατηρήσουν μια ελαφρά πικράδα, τα αφήνετε δυο μέρες στο νερό. Αν όχι, τα αφήνετε για τρεις μέρες στο νερό.


5. Βγάζετε τις οδοντογλυφίδες από τις φλούδες νεραντζιού και τις στύβετε με τα χέρια σας, πριν τις ακουμπήσετε πάνω σε μια απορροφητική πετσέτα ώστε να αποβάλλουν όλα τους τα υγρά. Κατόπιν, μεταφέρετε τα κομμάτια νεραντζιού σε μία άδεια κατσαρόλα.


6. Αφού έχουν περάσει 5-6 ώρες και έχουν στραγγίσει καλά, προσθέτετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και τον χυμό του πορτοκαλιού. Βράζετε το γλυκό έως ότου δέσει το σιρόπι του, για 40-45΄ περίπου. Αφήνετε το γλυκό να μείνει για 24 ώρες στην κατσαρόλα και την επόμενη μέρα το ξαναβράζετε για 10 περίπου λεπτά ώστε να εξατμιστεί το νερό που έχουν βγάλει.


7. Αφήνετε να κρυώσει το γλυκό πριν το βάλετε στα βάζα. Τα βάζα πρέπει να τα έχετε βράσει και σκουπίσει με καθαρή, σιδερωμένη πετσέτα.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Ποτέ δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν το γλυκό του κουταλιού είναι δεμένο, όσο είναι ακόμα ζεστό. Γι' αυτό πρώτα το αφήνουμε να κρυώσει και αν χρειάζεται, το ξαναβράζουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face