Για 3 Βάζα του 1/2 κιλού ()
1. Βράζετε τα κάστανα σε μπόλικο νερό με το αλάτι για 30' περίπου προσέχοντας να μην λιώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τα καθαρίζετε και αφαιρείτε το χνούδι.
2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν ένα αραιό σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει, προσθέτετε τα κάστανα και τα αφήνετε για ένα ολόκληρο βράδυ.
3. Την επόμενη μέρα τα βράζετε για 5' ακόμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν τα βγάζετε από το σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα και τα κρατάτε στην άκρη.
4. Βράζετε ξανά το σιρόπι με τον χυμό λεμονιού για 30' περίπου μέχρι να δέσει καλά. Προσθέτετε τα κάστανα και μοιράζετε το γλυκό σε δύο αποστειρωμένα βάζα του ½ κιλού.
Tο γλυκό διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα σφραγισμένα βάζα σε σκιερό μέρος. Όταν τα ανοίξετε τα συντηρείτε στο ψυγείο. Προσθέστε απαραίτητα λεμόνι γιατί ζαχαρώνει πολύ εύκολα.