Logo

giourtopita top

All time classic γιαουρτόπιτα με αμύγδαλο και λεμόνι! Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο φίνα κεράσματα

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

giourtopita top

All time classic γιαουρτόπιτα με αμύγδαλο και λεμόνι! Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο φίνα κεράσματα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

Για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός έτσι ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.


2. Ρίχνετε ένα - ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ και εναλλάξ την αμυγδαλόψιχα με το γιαούρτι. Χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Τέλος προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης.


3. Βουτυρώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32εκ, και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί και βράζετε για 10 λεπτά. Περιχύνετε την κρύα γιαουρτόπιτα με το χλιαρό σιρόπι. Πσπαλίζετε με το φιστίκι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε την γιαουρτόπιτα χωρίς να τη σιροπιάσετε απλώς πασπαλίζοντάς την με λίγη άχνη ζάχαρη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template