alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

melopita top 22 02 2016

 Γλυκό κουταλιού περγαμόντο, μέλι, δυόσμος… Αυτή η μελόπιτα έχει άρωμα Κρήτης και σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσεις μιας και σίγουρα η γεύση που θα σου αφήσει θα είναι γλυκιά!!

ΜΕΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ

melopita top 22 02 2016

 Γλυκό κουταλιού περγαμόντο, μέλι, δυόσμος… Αυτή η μελόπιτα έχει άρωμα Κρήτης και σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσεις μιας και σίγουρα η γεύση που θα σου αφήσει θα είναι γλυκιά!!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 250 γρ. μυζήθρα νωπή φρέσκια
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 2 γρ. ρυζάλευρο
  • 45 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 πρέζα μαστίχα σε σκόνη
  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα από λεμόνι ή νεράντζι
  • 1 κουτ. σουπ. περγαμόντο γλυκό του κουταλιού (για το σερβίρισμα)
  • Καρύδια τριμμένα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε στο μίξερ την μυζήθρα, την μαστίχα και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά.


2. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το ρυζάλευρο διαλυμένο σε ελάχιστο νερό. Αναδεύετε συνεχώς το γάλα μέχρι να πάρει βράση και προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζοντας την ανάδευση μέχρι να ομογενοποιηθεί χωρίς να πήξει πολύ.


3. Προσθέτετε στον κάδο με την αφρατεμένη μυζήθρα το γάλα και αναδεύετε να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει. Προσθέτετε το δυόσμο και το ξύσμα από το λεμόνι ή το νεράντζι


4. Αδειάζετε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα που έχτε βουτυρώσει και στρώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνετε σους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνετε την μελόπιτα να κρυώσει και την σερβίρετε με γλυκό κουταλιού περγαμόντο και καρύδια τριμμένα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face