Logo

muzithrompoureko top 27 02 2016

ΜΥΖΗΘΡΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ

muzithrompoureko top 27 02 2016

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη γέμιση

Για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξεκινάτε με το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το ξύλο κανέλας να διαλυθεί, προσθέτοντας μετά το σιρόπι γλυκόζης. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει ελαφρά.


2. Χτυπάτε στο μίξερ την μυζήθρα, την μαστίχα και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά.


3. Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε το ρυζάλευρο διαλυμένο σε ελάχιστο νερό. Αναδεύετε συνεχώς το γάλα μέχρι να πάρει βράση και προσθέτετε το βούτυρο συνεχίζοντας την ανάδευση μέχρι να ομογενοποιηθεί χωρίς να πήξει πολύ.


4. Προσθέτετε στον κάδο με την αφρατεμένη μυζήθρα το γάλα και αναδεύετε να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.


5. Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας και βουτυρώνετε το μισό κατά μήκος με το πινέλο. Το διπλώνετε από την στενή πλευρά ώστε στεγνή πλευρά να πέσει πάνω στην βουτυρωμένη.


6. Τοποθετείτε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα στην κορυφή, κλείνετε την γέμιση, γυρνάτε τα πλαϊνά φύλλα και διπλώνετε το μπουρεκάκι αφού όμως σε κάθε στροφή περνάτε το φύλλο με βούτυρο με το πινέλο μας. Τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψεκάζετε ελαφρά τα φύλλα με λίγο νερό. Ψήνετε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μεσαία σχάρα, για 50-60΄.


7. Πέντε λεπτά πριν το τέλειωμα, αποσύρετε το ταψί, κάνετε μια γρήγορη επάλειψη την επιφάνεια των μπουρεκιών με βούτυρο και επανατοποθετείτε το ταψί στο φούρνο για 5΄και το αποσύρετε.


8. Προσθέτετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό μυζηθρομπούρεκο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
Template