alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

churros top

Πρόκειται για τους ισπανικούς λουκουμάδες. Η ζύμη τους μοιάζει με αυτή την σου, γίνονται πολύ τραγανά και σερβίρονται με ζεστή σάλτσα σοκολάτας ή απλώς πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη

ΤΣΟΥΡΟΣ ΜΕ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

churros top

Πρόκειται για τους ισπανικούς λουκουμάδες. Η ζύμη τους μοιάζει με αυτή την σου, γίνονται πολύ τραγανά και σερβίρονται με ζεστή σάλτσα σοκολάτας ή απλώς πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τα τσούρος. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να ζεσταθεί το μείγμα για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά το μείγμα με αυγοδάρτη έτσι ώστε να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, και προσθέστε ένα - ένα τα αυγά, αναμειγνύοντας ξανά για να ενσωματωθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι.


2. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε πολύ καλά. Σχηματίζετε με το κορνέ μακρόστενα μπαστούνια μήκους περίπου 10 εκ. και τα ρίχνετε κατευθείαν στο τηγάνι. Τηγανίζετε τα τσούρος μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές, περίπου 3 – 5 λεπτά. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.


3. Φτιάχνετε τη σάλτσα σοκολάτας. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Αποσύρετε από τη φωτιά και την αδειάζετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να έχετε ένα ρευστή σάλτσα σοκολάτας. Σερβίρετε τα τσούρος βουτώντας τα στη ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε κατά τον ίδιο τρόπο μια σάλτσα λευκής ή γάλακτος σοκολάτας, απλά αντικαθιστώντας τη μαύρη σοκολάτα με λευκή ή γάλακτος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face