Για 6 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τα τσούρος. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να ζεσταθεί το μείγμα για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά το μείγμα με αυγοδάρτη έτσι ώστε να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, και προσθέστε ένα - ένα τα αυγά, αναμειγνύοντας ξανά για να ενσωματωθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι.
2. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε πολύ καλά. Σχηματίζετε με το κορνέ μακρόστενα μπαστούνια μήκους περίπου 10 εκ. και τα ρίχνετε κατευθείαν στο τηγάνι. Τηγανίζετε τα τσούρος μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές, περίπου 3 – 5 λεπτά. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
3. Φτιάχνετε τη σάλτσα σοκολάτας. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Αποσύρετε από τη φωτιά και την αδειάζετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να έχετε ένα ρευστή σάλτσα σοκολάτας. Σερβίρετε τα τσούρος βουτώντας τα στη ζεστή σάλτσα σοκολάτας.
Μπορείτε να φτιάξετε κατά τον ίδιο τρόπο μια σάλτσα λευκής ή γάλακτος σοκολάτας, απλά αντικαθιστώντας τη μαύρη σοκολάτα με λευκή ή γάλακτος.