Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Φτιάχνετε την ζύμη. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν και στην συνέχεια ρίχνετε το σκληρό αλεύρι, το μαλακό αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία λεία και ομοιογενή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την βάζετε σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και με μια πετσέτα από πάνω και το αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 20-25' μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
2. Πιέζετε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την ανοίγετε με έναν πλάστη σε πάχος περίπου 1 εκ. Κόβετε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός κουπατή δύο φλιτζανιών σε δαχτυλίδια. Μεταφέρετε τα ντόνατς σε 2 λαμαρίνες φούρνου καλυμμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. (Τα κέντρα μπορείτε να τα ψήσετε ξεχωριστά ως μίνι μπουκίτσες ή να τα ενώσετε σε μια ζύμη και να τα ξανανοίξετε). Καλύπτετε τις λαμαρίνες με μια πετσέτα κουζίνας καθαρή και αφήνετε τα ντόνατς να ξαναφουσκώσουν για 45΄ περίπου.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζετε τις λαμαρίνες με τα ντόνατς(διαδοχικά) στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, για 8-10΄.
4. Όσο ψήνονται τα ντόνατς βάζετε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και την ενώνετε σε ένα άλλο την ζάχαρη με την κανέλα. Μόλις βγουν τα ντόνατς από το φούρνο, τα αφήνετε 1-2΄ να κρυώσουν και μετά τα αλείφετε με το βούτυρο και τα βουτάτε στο μπολ με την κανελοζάχαρη.
Απολαύστε τα αμέσως, αφού όταν κρυώσουν χάνουν λίγο από τον όγκο τους.