alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

donut-sugar top2

Μοιάζουν πολύ με τους λουκουμάδες με ζάχαρη των παιδικών μας χρόνων. Ωστόσο είναι η πιο απλή μορφή ντόνατς, πολύ αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΟΖΑΧΑΡΗ

donut-sugar top2

Μοιάζουν πολύ με τους λουκουμάδες με ζάχαρη των παιδικών μας χρόνων. Ωστόσο είναι η πιο απλή μορφή ντόνατς, πολύ αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ. 25 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη ζύμη

  • 3/4 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουτ. σουπ. γάλα
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη

Για την επικάλυψη

  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ.γλυκ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε την ζύμη. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν και στην συνέχεια ρίχνετε το σκληρό αλεύρι, το μαλακό αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία λεία και ομοιογενή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την βάζετε σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και με μια πετσέτα από πάνω και το αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 20-25' μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.


2. Πιέζετε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την ανοίγετε με έναν πλάστη σε πάχος περίπου 1 εκ. Κόβετε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός κουπατή δύο φλιτζανιών σε δαχτυλίδια. Μεταφέρετε τα ντόνατς σε 2 λαμαρίνες φούρνου καλυμμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. (Τα κέντρα μπορείτε να τα ψήσετε ξεχωριστά ως μίνι μπουκίτσες ή να τα ενώσετε σε μια ζύμη και να τα ξανανοίξετε). Καλύπτετε τις λαμαρίνες με μια πετσέτα κουζίνας καθαρή και αφήνετε τα ντόνατς να ξαναφουσκώσουν για 45΄ περίπου.


3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζετε τις λαμαρίνες με τα ντόνατς(διαδοχικά) στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, για 8-10΄.


4. Όσο ψήνονται τα ντόνατς βάζετε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και την ενώνετε σε ένα άλλο την ζάχαρη με την κανέλα. Μόλις βγουν τα ντόνατς από το φούρνο, τα αφήνετε 1-2΄ να κρυώσουν και μετά τα αλείφετε με το βούτυρο και τα βουτάτε στο μπολ με την κανελοζάχαρη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Απολαύστε τα αμέσως, αφού όταν κρυώσουν χάνουν λίγο από τον όγκο τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face