Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Λιώνετε τη μαύρη σοκολάτα και το μέλι μαζί, σε ένα πυρίμαχο μπολ που έχετε στερεώσει στο χείλος μιας κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (διαδικασία μπεν μαρί). Κατεβάζετε από τη φωτιά, ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας, τη βανίλια και τα αυγά και χτυπάτε ελαφρά. Ρίχνετε και το αλεύρι αφού πρώτα το κοσκινίσετε, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε για 2 έως 3 ώρες.
4. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού σχηματίζετε το μείγμα σε μπάλες. Τις ακουμπάτε σε ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις πιέζετε ελαφρά να γίνουν πιο επίπεδες (αφήνετε μεγάλα κενά μεταξύ τους).
5. Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 10- 12΄. Στη συνέχεια, αποσύρετε από το φούρνο και πιέζετε τα υπόλοιπα κομμάτια ανάμικτης σοκολάτας απαλά σε κάθε μπισκότο. Το επανατοποθετείτε στο φούρνο για 2΄ ακόμα. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και μεταφέρετε στη σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Το μέλι δίνει στα μπισκότα μια ωραία μαστιχάτη υφή.