Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα – ένα και χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε.
2. Κοσκινίζετε το αλευρι, το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου και χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το μηλόξιδο και το ξινόγαλό και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα με απόσταση 5 εκ., μεταξύ τους. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν. Αφήνετε τα μπισκότα στο ταψί να κρυώσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια τη μεταφέρετε σε μια σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε μια λεία και απαλή κρέμα.
5. Παίρνετε ενα μπισκότο, το αλείφετε μια λίγη κρέμα και το ενώνετε με ένα δεύτερο μπισκότο. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα.
Μπορείτε να φτιάξετε τα κέικ μέχρι και τρεις μέρες νωρίτερα και να τα διατηρήσετε απλωμένα σε αντικολλητικό χαρτί σε αεροστεγές δοχείο.