Για 3 Δωδεκάδες ()
1. Αναμειγνύετε την αμμωνία με το γιαούρτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το χέρι σας ή με το μίξερ, την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτετε τα αυγά ένα – ένα και τέλος το γιαούρτι με την αμμωνία, την βανίλια και το ανθόνερο.
2. Ρίχνετε λίγο – λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακιά και ομοιογενής.
3. Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια, πλάθετε κάθε κομμάτι σε κορδόνι πάχους 4-5 εκ και τους δίνετε σχήμα πλεξίδας ή κουλουριού, και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί ελαφρά βουτυρωμένο. Τα αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια σχάρα και τα αποθηκεύετε σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
Μην προσθέσετε περισότερη αμμωνία γιατί θα αποκτήσουν δυσάρεστη μυρωδιά. Επίσης αν δεν σας αρέσει το ανθόνερο παραλείψτε το και χρσιμοποιήστε λίγο ξύσμα λεμονιού.