Για 4 Δωδεκάδες ()
1. Ρίχνετε τα μπισκότα στον κάδο το μπλέντερ και τα θρυμματίζετε πολύ καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ρίχνετε το τριμμένο μπισκότο και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να γίνουν ένα μείγμα.
2. Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψί 22x 33 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε το μείγμα του μπισκότου. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας πιέζετε και στρώνετε τη βάση ώστε να είναι ομοιόμορφη παντού.
3. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με τον αυγοδάρτη για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού και μόλις ζεσταθεί τον προσθέτετε το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε γρήγορα. Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα, την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνετε να ζεσταθεί μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10 λεπτά.
4. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντάς την ανά τακτά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα και την ρίχνετε πάνω από το μείγμα των μπισκότων. Την απλώνετε με μια σπάτουλα και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και να στερεοποιηθεί για 2 ώρες. Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το κόβετε σε τετράγωνες μπάρες.
Μπορείτε αν θέλετε να ψήσετε την κρέμα στο φούρνο. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για την κρέμα την ρίχνετε πάνω από το μείγμα των μπισκότων και ψήνετε το γλυκό για 25 με 30 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς.