Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Ρίχνετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και βράζετε για περίπου 8 -10 λεπτά μέχρι να πάρετε ένα δεμένο σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν το σιρόπι κρυώσει, το ανακατεύετε με τα αμύγδαλα. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και το ζυμώνετε με τα χέρια σας.
2. Παίρνετε κομμάτια ζύμης και τα πλάθετε στο σχήμα μικρού αχλαδιού. Βουτάτε τα χέρια σας στο ανθόνερο και κυλάτε τα αμυγδαλωτά σε μπόλικη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
3. Τα αραδιάζετε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε να στεγνώσουν εντελώς.
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξύσμα λεμονιού με πορτοκαλιού.