Για 8 άτομα ()
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τη ζελατίνη, και το γάλα σκόνη. Προσθέτετε τα στερεά υλικά στο μείγμα του γάλακτος, ανακατεύετε και το βάζετε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τη βανίλια και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.
2. Αδειάζετε το μείγμα του παγωτού στην παγωτομηχανή και το παρασκευάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
3. Ενώνετε την σοκολάτα με το καλαμποκέλαιο και τα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου παρασκευής του παγωτού, ανοίγετε το καπάκι της παγωτομηχανής και ρίχνετε σιγά – σιγά, σαν κλωστή, τη σοκολάτα στο παγωτό. Αδειάζετε το παγωτό σε ένα μεταλλικό μπολ και το διατηρείτε στην κατάψυξη.
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να βάλετε στο παγωτό αντί για λιωμένη σοκολάτα 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας.