Για 10 άτομα ()
1. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη 10 ατομικές φόρμες για μάφιν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς στις αντιστάσεις.
2. Σε μεταλλικό μπολ που έχετε στερεώσει πάνω σε κατσαρόλα με βραστό νερό (μπεν μαρί) λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας περιοδικά με σπάτουλα σιλικόνης. Σε ένα μπολ χτυπάτε με αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
3. Αφού η σοκολάτα έχει λιώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και την ανακατεύετε καλά. Περιμένετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία για να είναι χλιαρή. Ενσωματώνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των αυγών.
4. Προσθέτετε το αλεύρι στο μείγμα σας ανακατεύοντας απαλά. Με ένα κουτάλι μοιράζετε το μείγμα στα 10 φορμάκια ή το αδειάζετε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 8-9΄, μέχρι να κάνει το γλυκό εξωτερική κρούστα.
5. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε αμέσως. Το κέικ τρώγεται με το κουτάλι και όταν κοπεί, είναι ρευστό εσωτερικά. Γι' αυτό συνοδεύεται ιδανικά με παγωτό βανίλια ή καραμέλα ή φυστίκι ή ακόμα και με λίγη χτυπημένη σαντιγύ.
Έχει μεγάλη σημασία τόσο το σκεύος όσο και ο φούρνος για το τελικό αποτέλεσμα γι' αυτό καλό είναι να φτιάξετε μια μικρή δοκιμαστική ποσότητα την πρώτη φορά.