alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

capuccino tart top

Σοκολάτα χειμώνα καλοκαίρι! Ποιός είπε ότι η σοκολάτα είναι μόνο για τους κρύους μήνες του χειμώνα; Αυτή η τάρτα θα γίνει η αγαπημένη σας λιχουδιά ακόμα και όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΚΑΦΕ

capuccino tart top

Σοκολάτα χειμώνα καλοκαίρι! Ποιός είπε ότι η σοκολάτα είναι μόνο για τους κρύους μήνες του χειμώνα; Αυτή η τάρτα θα γίνει η αγαπημένη σας λιχουδιά ακόμα και όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 22 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ. 30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για γαρνίρισμα

  • σοκολάτα κουβερτούρα σε φλέικς
  • σοκολάτα γάλακτος σε φλέικς
  • λευκή σοκολάτα σε φλέικς

Για τη γέμιση

  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 370 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), σε κομματάκια
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 4 κουτ. σουπ. λικέρ καφέ
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) χτυπημένη σε σαντιγί
  • 4 κουτ. σουπ. καφέ εσπρέσο ρόφημα

Για τη ζύμη

  • 4 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κουτ. σουπ. αμύγδαλα καβουρντισμένα , τριμμένα
  • 6 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε κύβους
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Κοσκινίζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, προσθέτετε τα τριμμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τους κρόκους και ζυμώνετε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια σφιχτή και λεία ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτετε μιακουταλιά της σούπας παγωμένο νερό.


2. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.


3. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο. Αλευρώνετε μια επιφάνεια εργασίας, τοποθετείτε πάνω τη ζύμη και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1 εκ. και διαμέτρου 28 εκ. Μεταφέρετε το φύλλο σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ. και καλύπτετε καλά τον πάτο και τα τοιχώματά της. Αφαιρείτε όση ζύμη περισσεύει από τα πλαϊνά. Με ένα πιρούνι τρυπάτε καλά τη ζύμη. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.


4. Βγάζετε την τάρτα από το ψυγείο, στρώνετε στην επιφάνειά της αντικολλητικό χαρτί και τη γεμίζετε με όσπρια, ψήνετε την τάρτα σε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για 12 λεπτά. Κατόπιν αφαιρείτε τα όσπρια και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 8 λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.


5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε ο όγκο. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Εφαρμόζετε το μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας ίδιου μεγέθους, που την έχετε γεμίσει κατά τα 2/3 με νερό, και τα βάζετε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.


6. Προσθέτετε στη σοκολάτα τα χτυπημένα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον καφέ, το λικέρ και τους σπόρους της βανίλιας, (χαράσσετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και με ένα μαχαιράκι ξύνετε το εσωτερικό του), και ανακατεύετε. Σκεπάζετε την κρέμα με μεμβράνη και βάζετε τη στο ψυγείο να κρυώσει για 20 λεπτά. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθούν τα υλικά.


7. Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα και την βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρετε με τα φλέικς σοκολάτας και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε και ατομικές τάρτες. Η συνταγή αυτή αρκεί για 8 τάρτες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face