alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pose mila top

Το πιο ανάλαφρο γλύκισμα για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους! Ιδανικό και για διαβητικούς

ΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ ΚΑΙ ΣΤΕΒΙΑ

pose mila top

Το πιο ανάλαφρο γλύκισμα για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους! Ιδανικό και για διαβητικούς

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μήλα
  • 1 φλιτζάνι στέβια
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 3 γαρίφαλα
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουτί φυτική σαντιγί
  • 3 κουτ. σουπ. στέβια
  • 4 γκρανμπερις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα αλείφετε με χυμό λεμονιού για να διατηρήσουν το χρώμα τους.


2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τη στέβια, το νερό, την κανέλα και τα γαρίφαλα και τα βάζετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία Μόλις πάρουν βράση προσθέτετε τα μήλα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.


3. Αφαιρείτε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει. Στην συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα μήλα.


4. Χτυπάτε την φυτική σαντιγί με τη στέβια μέχρι να αφρατέψει. Μεταφέρετε την σαντιγί σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι.


5. Σερβίρετε τα μήλα κρύα γεμίζοντάς τα με τη σαντιγί και γαρνίροντας με τα γκρανμπερις.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για περισσότερο άρωμα μπορείτε να προσθέσετε δύο κλωναράκια αρμπαρόριζα στο σιρόπι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face