Για 12 άτομα ()
1. Πλένετε με άφθονο κρύο νερό το κοτόπουλο και αφαιρείτε τα εντόσθια εφόσον υπάρχουν.
2. Αναμιγνύετε σ' ένα μπολ όλα τα τυριά μαζί με τα μπαχαρικά και τα αρωματικά, και τα θρυμματίζετε με τα χέρια σας για να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Γεμίζετε την κοιλιά του με το μείγμα και ράβετε με σπάγκο κουζίνας για να μην φύγει η γέμιση. Αλατίζετε ελαφρά το κοτόπουλο εξωτερικά και το τοποθετείτε σε σακούλα ψησίματος.
3. Μαζί βάζετε και τις πατατούλες τις οποίες φτιάχνετε ως εξής: Σε ένα μπολ ρίχνετε τις πατάτες, προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, και τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνετε τη σακούλα καλά με το ειδικό κλιπ και την τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30-40΄.
Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb
Οι σακούλες ψησίματος είναι μια ιδανική λύση ειδικά για το κοτόπουλο. Το μαγειρεύουν γρήγορα και κυρίως το κάνουν τρυφερό και ζουμερό. Αν δεν διαθέτετε πολύ χρόνο και θέλετε ανά πάσα στιγμή να έχετε μια εύκολη λύση στην κατάψυξη σας ακόμα κι αν σας έρθουν καλεσμένοι στο σπίτι, δεν έχετε παρά να γεμίσετε το κοτόπουλο και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Όταν το χρειαστείτε, χωρίς να το αποψύξετε θα το τοποθετήσετε στην σακούλα μαζί με τα συνοδευτικά του και θα το βάλετε κατευθείαν στο κέντρο του φούρνου. Απλά θα αυξήστε το χρόνο ψησίματος κατά 15-20΄. Οι σακούλες ψησίματος θέλουν λίγη προσοχή κυρίως για να μην κολλήσουν στα τοιχώματα του φούρνου και ανοίξουν. Προσωπικά, εκτός από τα ειδικά κλιπ που περιέχει η συσκευασία, χρησιμοποιώ και σπάγκο ψησίματος για να τα κλείσω καλύτερα.