alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

rolo top

Ένα αφράτο και ανάλαφρο ρολό με τραγανή μαρέγκα και δροσερά κατακόκκινα κεράσια

ΡΟΛΟ ΜΑΡΕΓΚΑΣ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

rolo top

Ένα αφράτο και ανάλαφρο ρολό με τραγανή μαρέγκα και δροσερά κατακόκκινα κεράσια

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 4 κρόκους αυγών
  • 4 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
  • 1 1/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 3 φλιτζάνια κεράσια

Για τη μαρέγκα

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουτ. σουπ. φιλέ αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 ασπράδια αυγών

Για το σερβίρισμα

  • 3 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κουτ.γλυκ. γλυκό του κουταλιού κεράσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη μαρέγκα. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί 32x23 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά και συνεχίζετε το χτύπημα για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει. Αδειάζετε τη μαρέγκα με σπάτουλα σιλικόνης στο ταψί και την απλώνετε τη σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα, έτσι ώστε να έχει πάχος 3-4 εκ. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ. Ψήνετε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω – κάτω, για 15 -20 λεπτά, εωσότου πάρει χρυσάφι χρώμα.


2. Πασπαλίζετε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί με ζάχαρη άχνη, μεταφέρετε προσεκτικά τη νωπή μαρέγκα και την αφήνετε τη για 30 λεπτά να κρυώσει τελείως.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη για λίγα λεπτά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορνφλάουρ και ανακατεύετε καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να βράσει αναφέρει. Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα των αυγών και χτυπάτε καλά με τον αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, και το βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρετε την κατσαρόλα σκεπάζετε την κρέμα με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της για να μην πιάσει κρούστα, και την αφήνετε να κρυώσει.


4. Χτυπάτε την κρέμα με ένα αυγοδάρτη να αφρατέψε. Στη συνέχεια με μια σπάτουλα σιλικόνης την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια της μαρέγκας. Πλένετε, καθαρίζετε, στραγγίζετε και κόβετε τα κεράσια στη μέση και τα αραδιάζετε σε όλη την επιφάνεια της μαρέγκας.


5. Πιάνετε με τα χέρια τη μια άκρη από το αντικολλητικό χαρτί με τη μαρέγκα και ρολάρετε απαλά. Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε το ρολό στην κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσει. Βγάζετε το ρολό από το ψυγείο. Το αφήνετε το για 15 λεπτά να ξεπαγώσει, ξετυλίγετε το αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε το ρολό σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε στο τέλος με ζάχαρη άχνη, στολίζετε με το γλυκό κουταλιού και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Προσοχή στο ψήσιμο της μαρέγκας, διότι αν ψηθεί παραπάνω θα σκληρύνει και δεν θα τυλίγετε εύκολα γιατι θα σπαει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face