Για 4 άτομα ()
1. Φιλετάρετε σε λεπτές φέτες την προβατίνα. Βάζετε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε μεμβράνη και χτυπήστε το με το σφυρί του κρέατος μέχρι να λεπτίνει αρκετά και να γίνει περίπου 1-1,5 εκ. πάχος.
2. Βάζετε σε ένα μπολ το κρέας και πασπαλίζετε με όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι, στη συνέχεια ρίχνετε το ηλιέλαιο και το λεμόνι και ανακατεύετε καλά κάνοντας ένα ελαφρύ «μασάζ».
3. Αφήνετε να μαριναριστεί σκεπασμένη στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
4. Σε ένα ταψί βάζετε τη μισή πατάτα με την επίπεδη επιφάνεια προς τα κάτω. Από την πάνω πλευρά κάνετε μια οριζόντια σχισμή και βάζετε μέσα το σουβλάκι (μεταλλικό ή ξύλινο).
5. Περνάτε τα κομμάτια της προβατίνας ένα ένα στο σουβλάκι φροντίζοντας να μην προεξέχουν πολύ αριστερά δεξιά, εάν προεξέχουν ισιώνεται τον γύρο με ένα μαχαίρι κόβοντας τις προεξοχές.
6. Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο τον γύρο και τον βάζετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180 C βαθμούς. Μετά τα 45’ λεπτά βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 25’ λεπτά περίπου ώστε να ξεροψηθεί.
7. Σερβίρετε σε πιτούλες με τζατζίκι, κρεμμύδι και ντομάτα ή όπως εσείς επιθυμείτε.
Εάν έχετε κλειστού τύπου ψησταριά, με κάρβουνο ή υγραέριο, μπορείτε να ψήσετε τον γύρο και εκεί στους 150 C βαθμούς για δύο ώρες περίπου