Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε το αρνί και το στεγνώνετε ελαφρά επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το πασπαλίζετε με το αλεύρι και το ρίχνετε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, στην οποία έχετε ήδη βάλει και ζεστάνει πολύ καλά το ελαιόλαδο.
2. Το αφήνετε να ροδίσει από όλες τις πλευρές πολύ καλά και το αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα. Αμέσως μετά ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τα καρότα και τις πατάτες στην άδεια κατσαρόλα. Ανακατεύετε για 3-4 λεπτά να αρχίσουν κι αυτά να παίρνουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
3. Σβήνετε με κρασί τα λαχανικά και προσθέτετε αμέσως το αρνί, τον αρακά και δυο φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από την φωτιά ρίχνετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το λεμόνι. Σερβίρετε με μπόλικο φρέσκο δυόσμο και μερικές φλούδες λεμονιού από πάνω.
Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb
Στην συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο αρακά όταν είναι η εποχή του διότι είναι γλυκός και γίνεται πολύ εύγευστος . Αν δεν σας αρέσει ο δυόσμος βάλτε μαϊντανό ψιλοκομμένο.