alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

saraw top

Εύκολο φαγητό δεν το λες. Αλλά σίγουρα όσοι αγαπάτε τα εντόσθια και ειδικά τη συκωταριά θα το λατρέψετε. Το μυστικό πάντως βρίσκεται στα μπόλικα μπαχαρικά

ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ ΘΡΑΚΗΣ

saraw top

Εύκολο φαγητό δεν το λες. Αλλά σίγουρα όσοι αγαπάτε τα εντόσθια και ειδικά τη συκωταριά θα το λατρέψετε. Το μυστικό πάντως βρίσκεται στα μπόλικα μπαχαρικά

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3/4 κιλό συκώτι αρνίσιο
  • 4 κουτ. σουπ. σταφίδα μαύρη, μουσκεμένη
  • 1 1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
  • 4 κουτ. σουπ. κουκουνάρι
  • 7 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 μπόλιες αρνίσιες, μουσκεμένες σε χλιαρό νερό για 6 λεπτά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπαχάρι τριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ρίγανη ξερή
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζετε τη γέμιση: ζεματίζετε το συκώτι για 10 λεπτά σε νερό που βράζει. Το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το ψιλοκόβετε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τη συκωταριά, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι, το μπαχάρι, τη ρίγανη και την κανέλα, 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.


2. Ετοιμάζετε τους τζιγεροσαρμάδες. Καθαρίζετε και κόβετε τις μπόλιες σε τετράγωνα κομμάτια αν είναι μεγάλες. Βάζετε κάθε κομμάτι μπόλιας σε ένα φλιτζάνι και τη γεμίζετε με 2 κουταλιές γέμιση, κλείνετε καλά την μπόλια και την αναποδογυρίζετε σε ένα ταψί, με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η μπόλια και η γέμιση.

 

3. Περιχύνετε τους τζιγεροσαρμάδες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μπόλια και να ροδίσουν οι τζιγεροσαρμάδες. Τους βγάζετε από το ταψί με τρυπητή κουτάλα και τους σερβίρετε ζεστούς.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε, αφού ροδίσουν, χτυπάτε γιαούρτι και κρόκο αυγού, απλώνετε το μείγμα πάνω από τους τζιγεροσαρμάδες και τους ξαναβάζετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face