Για 2 κομμάτια ()
1. Σε μια κατσαρόλα βράστε τον τραχανά σε 4 φλιτζάνια αλατισμένο νερό για 3’ και σουρώστε το.
2. Κόψτε τα κολοκυθάκια και το σύγκλινο σε κυβάκια.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σύγκλινο και τα κολοκυθάκια για 2’-3’.
4. Προσθέστε τον τραχανά και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλο 1’.
5. Ρίχνετε το τυρί, το γάλα, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
7. Μεταφέρετε το μείγμα σε δύο φόρμες στρογγυλές με αποσπώμενο στεφάνι διαμέτρου 5-7 εκ. και ψήστε για 20’. Στη συνέχεια, αποσύρετε από τον φούρνο και με ένα κουτάλι πιέζετε στο κέντρο και σπάτε τα αυγά.
8. Βάλτε ξανά στον φούρνο για 3’-4’. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαιντανό.
• Το πόσα λεπτά θα αφήσετε το αυγό μάτι εξαρτάται από το πόσο ψημένο θέλετε τον κρόκο.
• Αν θέλετε πασπαλίστε από πάνω την τραχανότουρτα με λίγο κασέρι.