alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

staka me auga top 04 04 2016

Και να πως ο ανθός του γάλακτος μετατρέπεται στη μαγική στάκα!

ΣΤΑΚΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ

staka me auga top 04 04 2016

Και να πως ο ανθός του γάλακτος μετατρέπεται στη μαγική στάκα!

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό στάκα
  • 5 κουτ. σουπ. αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια νερό κρύο
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 4 αβγά
  • 1/4 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμενο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Λιώνετε τη στάκα σε αντικολλητικό σκεύος σε πολλή χαμηλή θερμοκρασία. Όταν λιώσει τελείως, αρχίζετε να την ανακατεύετε συνεχώς, αλλά πολύ αργά, με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το αλάτι και στη συνέχεια σταδιακά το αλεύρι. Μόλις αρχίσει το αλεύρι να πήζει , ρίχνετε σχεδόν αμέσως λίγο νεράκι και να δουλεύετε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώστε να αρχίσει να η στάκα και να αραιώνει.


2. Συνεχίζετε να ανακατεύετε σιγά σιγά, καθώς αρχίζει να βράζει, έτσι ώστε να ξεχωρίσει το βούτυρο από τη στάκα. Ανακατεύετε για 4’ και σπάτε τα αυγά μέσα ολόκληρα.


3. Το τηγανίζετε για 2 λεπτά μόνο, έτσι ώστε να μην σφίξει ο κρόκος.


4. Σερβίρετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face