alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

omeleta-gemisti-kolokithakia topimage

Ξεφεύγει από τις κλασικές ομελέτες που έχετε μέχρι σήμερα δοκιμάσει. Είναι ζουμερή και με ευγενική υφή λόγω του ανθότυρου και του γιαουρτιού

ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

omeleta-gemisti-kolokithakia topimage

Ξεφεύγει από τις κλασικές ομελέτες που έχετε μέχρι σήμερα δοκιμάσει. Είναι ζουμερή και με ευγενική υφή λόγω του ανθότυρου και του γιαουρτιού

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 47 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 10 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 12 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 2 κουτ. σουπ. γιαούρτι
  • 3 κουτ. σουπ. γάλα
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα βασιλικού φρέσκα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι κατίκι
  • 1 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τρυπητό αλατίζετε τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να σουρώσουν από τα υγρά τους για 10 λεπτά. Ζεσταίνετε σε ένα βαρύ αντικολλητικό στρογγυλό μέτριο τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κολοκυθάκια, τα οποία τα σφίγγετε με το χέρι σας ελάχιστα για να στεγνώσουν εντελώς. Τα τηγανίζετε σε χαμηλή θερμοκρασία στο ελαιόλαδο για 7 λεπτά.


2. Ωστόσο σε ένα μπολ χτυπάτε με αυγογδάρτη τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι και τον ανθότυρο κομμένο σε μικρούς κύβους. Αλατοπιπερώνετε.


3. Σουρώνετε τα κολοκυθάκια από το λάδι τους και τα προσθέτετε στο μπολ. Ανακατεύετε απαλα και ρίχνετε το μισό μείγμα στο τηγάνι. Σκεπάζετε και ψήνετε την ομελέτα σε μέτρια θερμοκρασία για 5-6 λεπτά. Μόλις σταθεροποιηθεί ο πάτος της την βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.


4. Μεταφέρετε την ομελέτα σε ένα δίσκο στρογγυλό και την σκεπάζετε να διατηρηθεί ζεστή. Συνεχίζετε για να φτιάξετε με τον ίδιο τρόπο και την δεύτερη ομελέτα με το υπόλοιπο μίγμα αυγού.


5. Αφού ετοιμαστεί και η δεύτερη ομελέτα. Ρίχνετε στο μπλέντερ το ανθότυρο, με το κατίκι και το πιπέρι και δουλεύετε να γίνουν ένα μείγμα σαν αλοιφή.


6. Περνάτε με αυτό το μίγμα την επιφάνεια την μιας ομελέτα χωρίς να το απλώσετε μέχρι την άκρη. Τοποθετείτε από πάνω την δεύτερη ομελέτα και σερβίρετε αμέσως. Στολίζετε με μερικά κολοκυθάκια και λίγο βασιλικό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα τυρί κρέμα που θα του δώσετε λίγο χρώμα και ένταση με μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face