Για 8 άτομα ()
1. Σε ένα τρυπητό αλατίζετε τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να σουρώσουν από τα υγρά τους για 10 λεπτά. Ζεσταίνετε σε ένα βαρύ αντικολλητικό στρογγυλό μέτριο τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κολοκυθάκια, τα οποία τα σφίγγετε με το χέρι σας ελάχιστα για να στεγνώσουν εντελώς. Τα τηγανίζετε σε χαμηλή θερμοκρασία στο ελαιόλαδο για 7 λεπτά.
2. Ωστόσο σε ένα μπολ χτυπάτε με αυγογδάρτη τα αυγά με το γάλα, το γιαούρτι και τον ανθότυρο κομμένο σε μικρούς κύβους. Αλατοπιπερώνετε.
3. Σουρώνετε τα κολοκυθάκια από το λάδι τους και τα προσθέτετε στο μπολ. Ανακατεύετε απαλα και ρίχνετε το μισό μείγμα στο τηγάνι. Σκεπάζετε και ψήνετε την ομελέτα σε μέτρια θερμοκρασία για 5-6 λεπτά. Μόλις σταθεροποιηθεί ο πάτος της την βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
4. Μεταφέρετε την ομελέτα σε ένα δίσκο στρογγυλό και την σκεπάζετε να διατηρηθεί ζεστή. Συνεχίζετε για να φτιάξετε με τον ίδιο τρόπο και την δεύτερη ομελέτα με το υπόλοιπο μίγμα αυγού.
5. Αφού ετοιμαστεί και η δεύτερη ομελέτα. Ρίχνετε στο μπλέντερ το ανθότυρο, με το κατίκι και το πιπέρι και δουλεύετε να γίνουν ένα μείγμα σαν αλοιφή.
6. Περνάτε με αυτό το μίγμα την επιφάνεια την μιας ομελέτα χωρίς να το απλώσετε μέχρι την άκρη. Τοποθετείτε από πάνω την δεύτερη ομελέτα και σερβίρετε αμέσως. Στολίζετε με μερικά κολοκυθάκια και λίγο βασιλικό.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα τυρί κρέμα που θα του δώσετε λίγο χρώμα και ένταση με μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.