alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

auga-se-kartela topimage

Επειδή τα αυγά είναι μόδα εδώ θα βρείτε ένα πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος που θα εντυπωσιάσει σίγουρα τους καλεσμένους σας. Ιντριγκαδόρικη συνταγή αν και αρκετά απλή!! Παρουσιάστε τα μέσα σε χρωματιστές χάρτινες αυγοθήκες και με θυμηθείτε

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΣΕ ΑΥΓΟΘΗΚΕΣ

auga-se-kartela topimage

Επειδή τα αυγά είναι μόδα εδώ θα βρείτε ένα πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος που θα εντυπωσιάσει σίγουρα τους καλεσμένους σας. Ιντριγκαδόρικη συνταγή αν και αρκετά απλή!! Παρουσιάστε τα μέσα σε χρωματιστές χάρτινες αυγοθήκες και με θυμηθείτε

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 20€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 αυγά βραστά
  • 6 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλο
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ντομάτα μέτρια ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σουπ. τρίμμα αυγοτάραχου Μεσολογγίου ή μπρικ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε, χωρίς να καθαρίσετε από το τσόφλι τους, τα αυγά  με ένα κοφτερό μαχαίρι,  κάθετα, έτσι ώστε να χωράει ένα κουταλάκι για να αφαιρέσετε από μέσα τον κρόκο και το ασπράδι. Τα ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι.


2. Σε ένα μπολ χτυπάτε με αυγοδάρτη τα αυγά μαζί με τον πελτέ ντομάτας και την ψιλοκομμένη ντοματούλα.


3. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα αυγά με τη ντομάτα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να πάρει μια βράση ένα δυο λεπτά. Αρχίζετε να ρίχνετε εναλλάξ τα ψιλοκομμένα αυγά και το ξινόγαλο ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Μόλις απορροφηθεί το ξινόγαλο και δέσει η στραπατσάδα προσθέτετε το σχοινόπρασο και κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας.


4. Σταθεροποιείτε τις άδειες «θήκες» αυγών στις αυγοθήκες και γεμίζετε με την στραπατσαδα, πασπαλίζετε με το τρίμμα αυγοτάραχου και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να γεμίσετε τα τσόφλια αυγών με οποιαδήποτε στραπατσάδα εσείς επιθυμείτε. Τα αυγά ψαριών ταιριάζουν πάντως ιδανικά με ομελέτες αφράτες δουλεμένες με ξινόγαλο ή λίγη κρέμα γάλακτος.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face