alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

auga-pastourmas top

Γευστικό και πολύ δυνατό σε γεύση φαγητό – μεζές ιδανικός για τσίπουρο και ρακή. Εδώ την διαφορά την κάνει η πλούσια σάλτσα πιπεριάς

ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

auga-pastourmas top

Γευστικό και πολύ δυνατό σε γεύση φαγητό – μεζές ιδανικός για τσίπουρο και ρακή. Εδώ την διαφορά την κάνει η πλούσια σάλτσα πιπεριάς

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 σουτζούκι πέταλο
  • 4 αυγά
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνετε τις πιπεριές στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να καψαλιστούν και να φουσκώσει η επιδερμίδα τους.


2. Τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν. Την ξεφλουδίζετε και αφαιρείται τους σπόρους. Τις κόβετε σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνετε σε ένα τηγανάκι μαζί με το ελαιόλαδο, το τσίλι ψιλοκομμένο και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ελάχιστο νερό. Σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά.


3. Εν τω μεταξύ κόβετε το σουτζούκι abakian σε ροδέλες και το αραδιάζετε σε ένα ταψάκι ψήνετε στον φούρνο για 12 λεπτά στο γκριλ και στους 180 βαθμούς.


4. Ρίχνετε το ψημένο σουτζούκι abakian μέσα στην σάλτσα και με ένα κουτάλι κάνετε χώρο για να σπάσετε μέσα τα αυγά. Μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά και σερβίρετε αμέσως το φαγητό ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε με αυτή την σάλτσα να φτιάξετε και αυγά με παστρουρμάς abakian ή ακόμα και σκέτα αγά μάτια.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face