Για 6 άτομα ()
1. Τοποθετείτε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνετε το κρεμμύδι και τον κιμά και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 3΄-4΄, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 20΄.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αβγά, το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε με αυγοδάρτη πολύ καλά το μείγμα.
3. Ρίχνετε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και με μια κουτάλα βάζετε λίγο από το μείγμα των αυγών. Μετακινείτε δεξιά και αριστερά το τηγάνι έτσι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα και μόλις ψηθεί ελαφρώς βάζετε στο κέντρο του μια κουταλιά από το μείγμα με τον κιμά. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας γυρίζετε την ομελέτα να τυλιχτεί γύρω από τον κιμά, καθώς είναι ακόμα μέσα στο τηγάνι, φροντίζοντας να μην παραψηθεί.
4. Αποσύρετε από το τηγάνι με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα των αβγών (θα σας φτάσει για περίπου 5 ομελέτες). Σερβίρετε τις ομελέτες ζεστές, πασπαλισμένες με άφθονο τυρί και μαϊντανό.
Αυτή είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Χίο αλλά μπορείτε να τη δουλέψετε σε πολλές παραλλαγές. Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση με τον κιμά λίγο τριμμένο τυρί που λιώνει όπως μια γλυκιά γραβιέρα.