Για 6 άτομα ()
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κ.σ. βούτυρο, προσθέτετε τα πράσα και τα σοτάρετε, σβήνετε με κρασί και τα αφήνετε να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ελαφρά.
2. Κόβετε τα ψωμάκια στην κορυφή τους και σκάβετε το εσωτερικό τους ώστε να αφαιρέσετε την ψίχα τους και να δημιουργηθεί ένα «σκεύος» από το ψωμάκι. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφετε γύρω - γύρω τα ψωμάκια και τα καπάκια τους.
3. Αραδιάζετε τα ψωμάκια και το «σκέπασμά» τους σε ένα ταψί, και ρίχνετε μέσα σε κάθε ψωμάκι το 1/6 του μείγματος των πράσων. Από πάνω σπάτε ένα αυγό σε κάθε ψωμάκι. Αλατωπιπερώνετε και ψήνετε τα ψωμάκια 10 με 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό και να γίνει όπως το προτιμάτε, μελάτο ή καλά ψημένο. Σερβίρετε ζεστό αφού πασπαλίσετε με σχοινόπρασο.
Αν παραλείψετε το πράσο μπορείτε να βάλετε λίγη τριμμένη πατάτα που ταιριάζει εξαιρετικό με το αυγό.