alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

artichokes-omelet top

Φρουτάλια στην Άνδρο φτιάχνουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, με λουκάνικα και κουκιά, πατάτες και κρεμμύδια

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

artichokes-omelet top

Φρουτάλια στην Άνδρο φτιάχνουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, με λουκάνικα και κουκιά, πατάτες και κρεμμύδια

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 αυγά
  • 5 καρδιές αγκινάρας κομμένες σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκό γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις αγκινάρες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.


2. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα, τη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι με τις αγκινάρες και το κρεμμύδι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του.


3. Μαγειρεύετε την ομελέτα μέχρι να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα από την κάτω πλευρά περίπου 10 λεπτά. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός πιάτου γυρίζετε την ομελέτα και την αφήνετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά περίπου 5 με 7 λεπτά. Μεταφέρετε την ομελέτα σε μια πιατέλα και σερβίρετε ζεστή.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε ροδέλες από λουκάνικο ή πατάτες τις οποίες όμως θα έχετε πρώτα βράσει ή τηγανίσει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face