alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

scottish-eggs top

Μεζεδάκι απίθανα νόστιμο και συνάμα ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα κόκκινα αυγά του Πάσχα

ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΣΕΖΟΥ

scottish-eggs top

Μεζεδάκι απίθανα νόστιμο και συνάμα ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα κόκκινα αυγά του Πάσχα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 βραστά αυγά καθαρισμένα
  • 1/4 κιλό κιμά ανάμεικτο (χοιρινό και μοσχαρίσιο)
  • 3 φέτες ψωμί σταρένιο
  • 1/4 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 πράσινη πιπεριά, πολτοποιημένη
  • 1 κουτ.γλυκ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουτ.γλυκ. ρίγανη
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σαλάτα

  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτη σαλάτα
  • 2 κόκκινα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κίτρινα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. ξίδι βαλσάμικο λευκό

Για τη σάλτσα

  • 4 κουτ. σουπ. μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σουπ. μουστάρδα σε κόκκους
  • 1 κουτ. σουπ. νερό

Για το πανάρισμα

  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά την πιπεριά, το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Προσθέτετε το ψωμί που έχετε μουλιάσει στο κρασί, αφαιρώντας την κόρα και στύβοντάς το. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ρίγανη και ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.


2. Χωρίζετε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και τον ανοίγετε με τα χέρια σας, σαν στρογγυλή πιτούλα. Ακουμπάτε ένα ολόκληρο αυγό στο κέντρο κάθε «πιτούλας» και κλείνετε προσεκτικά σε ρολάκια.


3. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το αλεύρι, σε ένα άλλο το αυγό χτυπημένο και σε ένα τρίτο τη, τριμμένη φρυγανιά. Πανάρετε τα ρολάκια κυλώντας τα διαδοχικά στο αλεύρι, το αυγό και τέλος την τριμμένη φρυγανιά.


4. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ηλιέλαιο και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνετε τα ρολάκια και τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, γυρνώντας τα που και που για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.


5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την σάλτσα και τη σαλάτα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε την μαγιονέζα με τους κόκκους μουστάρδας και το νερό. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας.


6. Σερβίρετε τα αυγά του σκοτσέζου με την πράσινη σαλάτα και περιχυμένα με 1 κ.σ. σάλτσα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε πιο ελαφριά τα αυγά σας μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face