alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

egg-muffins top

Μου αρέσουν αυτά τα υγιεινά μάφινς που γίνονται σε 10 μόλις λεπτά. Έχουν λιγότερες από 100 θερμίδες ανά μάφιν και υπέροχη γεύση. Μπορείτε να τα σερβίρετε για πρωινό ή για σνακ

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

egg-muffins top

Μου αρέσουν αυτά τα υγιεινά μάφινς που γίνονται σε 10 μόλις λεπτά. Έχουν λιγότερες από 100 θερμίδες ανά μάφιν και υπέροχη γεύση. Μπορείτε να τα σερβίρετε για πρωινό ή για σνακ

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 2 φλιτζάνια φουντίτσες από μπρόκολο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι φέτα σπασμένη
  • 1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ η μια μεγάλη κανάτα μεζούρα (η κανάτα – μεζούρα θα σας βοηθήσει να γεμίσετε τις θήκες των μάφινς πιο εύκολα). Με ένα αυγοδάρτη τα χτυπάτε και να αφήνετε στην άκρη.


2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και μια πρέζα αλάτι. Σοτάρετε τα λαχανικά για περίπου 5-7 λεπτά, ή μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν. Προσθέτετε το μπρόκολο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, ανακατεύετε και δοκιμάζετε για αλάτι. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλάτι ακόμα.


3. Ρίχνετε τα σοταρισμένα λαχανικά στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε πολύ καλά.Προσθέτετε τη φέτα και το ρεγκάτο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.


4. Λαδώνετε ένα ταψί για μάφινς με 12 θέσης ή 12 ατομικές φόρμες για μάφινς και ρίχνετε το μείγμα των αυγών. Αν δεν χρησιμοποιήσετε την κανάτα – μεζούρα γεμίζετε της θήκες των μάφινς με μια μικρή κουτάλα.


5. Ψήνετε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει και αν βυθίσετε ένα μαχαιράκι στο κέντρο κάθε μάφιν αυτό να βγαίνει καθαρό.


6. Αφήνετε τα μάφινς να κρυώσει μέσα στο ταψί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε και είτε τα σερβίρετε είτε τα τοποθετείτε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αφού κρυώσουν εντελώς να τα αποθηκεύσετε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 4 ημέρες ή να τα καταψύξετε, και όταν θέλετε να τα καταναλώσετε να τα αποψύξετε από το προηγούμενο βράδυ.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face