Για 2 άτομα ()
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200. Σπάτε τα αυγά σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ προσέχοντας να μη σας ανοίξει ο κρόκος και το αφήνετε στην άκρη.
2. Κόβετε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρείτε προσεκτικά το κουκούτσι (όσο μεγαλύτερο το αβοκάντο, τόσο μεγαλύτερο και το κενό που θα αφήσει το κουκούτσι, οπότε και θα χωρέσει άνετα το αβγό). Αν το κενό είναι μικρό, με ένα κουτάλι σκάψτε το λίγο για να έρθει στο σωστό μέγεθος και να χωρέσει το αυγό.
3. Σε ένα μικρό ταψάκι τοποθετείτε τα αβοκάντο, φροντίζοντας να στέκονται καλά για να μη χυθεί έξω το αυγό.
Σπάτε το αυγό κατευθείαν πάνω στο κενό του αβοκάντο, προσέχοντας να μη χυθεί απ' έξω και λερώσετε το σκεύος ή τη φλούδα του. Κάνετε το ίδιο και με το άλλο αβγό. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι πάνω από τα αυγά.
4. Τοποθετείτε προσεκτικά το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 15'. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το αβοκάντο και πόσο μαγειρεμένο θέλετε το αβγό, οπότε τσεκάρετε το αν έχει μαγειρευτεί μέχρι το σημείο που θέλετε.
Ωστόσο, επάνω σε λαδόκολλα απλώνετε τις φέτες του μπέικον και τις ψήνετε στο φούρνο για 7'-8'. Στη συνέχεια θρυμματίστε τις.
5. Πασπαλίζετε με το θρυμματισμένο μπέικον από πάνω. Απλώνετε το αβοκάντο με το αυγό πάνω από το ψωμί του τοστ ή τη φοκάτσια. Καρυκεύετε με αλατοπίπερο για γεύση, συνοδεύετε με τις ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές και σερβίρετε.
Τεχνική που μπορεί να σας χρειαστεί: με ένα κουτάλι, παίρνετε απαλά τον κρόκο του αυγού και τον τοποθετείτε στο κενό του αβοκάντο. Έπειτα συνεχίζετε με τα ασπράδια των αυγών, αφού πρώτα τα χτυπήσετε ελαφρά, μέσα στο αβοκάντο μέχρι αυτό να γεμίσει.