alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

omeleta-diosmos top

Διακριτική και γευστική αυτή η ομελέτα είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχετε σκεφτεί για ένα χορταστικό πρωινό ή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

omeleta-diosmos top

Διακριτική και γευστική αυτή η ομελέτα είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχετε σκεφτεί για ένα χορταστικό πρωινό ή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 4€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 10 αυγά
  • 2 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κουτ. σουπ. κατίκι Δομοκού
  • 2 1/2 κουτ. σουπ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σουπ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • 8 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
  • 2 κουτ. σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε με το σύρμα, σε μπολ, τα αυγά, να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι, το τυρί, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε το μείγμα με το πιρούνι, να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.


2. Ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο ελαιόλαδο. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι από το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και το σκεπάζετε. Ψήνετε την ομελέτα 3 λεπτά από τη μια πλευρά και, μόλις κάνει κρούστα, την γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη, για άλλα 3 λεπτά.


3. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, ετοιμάζοντας όσες σας βγάλει το μείγμα. Διπλώνετε τις ομελέτες στη μέση, τις πασπαλίζετε με το δυόσμο και σερβίρετε με το φρυγανισμένο ψωμί

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε το και με διάφορα μυρωδικά, όπως άνηθο και βασιλικό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face