Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το ξινόγαλο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τη γραβιέρα και τα χτυπάτε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ώστε να πάρετε ένα λείο και ομοιγενές μείγμα.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. ζεσταίνετε 1 κ.σ. βούτυρο και ρίχνετε ¼ από το μείγμα των αυγών. Ψήνετε για 3 – 5 λεπτά από τη μια πλευρά και μετά γυρίζετε την ομελέτα ώστε να ψηθεί και από την άλλη για 3 λεπτά. Οι ομελέτες πρέπει να είναι πολύ λεπτές. Αποσύρετε την ομελέτα και την μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα.
3. Κόβετε κάθε ομελέτα στη μέση και την τυλίγετε ρολό. Στη συνέχεια την ακουμπάτε πάνω σε μια φέτα μπέικον και την τυλίγετε πάλι. Κλείνετε το ρολό με μια οδοντογλυφίδα. Μεταφέρετε τα ρολάκια σε πιατέλα και σερβίρετε.
Αν θέλετε αντί για γραβιέρα βάλτε κασέρι.