alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

omellete top

Ένα πιάτο πειρασμός, για ένα πλούσιο κυριακάτικο πρωινό

ΟΜΕΛΕΤΕΣ ΤΥΛΙΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

omellete top

Ένα πιάτο πειρασμός, για ένα πλούσιο κυριακάτικο πρωινό

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουτ. σουπ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κουτ. σουπ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες μπέικον
  • 4 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό ή ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το ξινόγαλο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τη γραβιέρα και τα χτυπάτε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ώστε να πάρετε ένα λείο και ομοιγενές μείγμα.


2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. ζεσταίνετε 1 κ.σ. βούτυρο και ρίχνετε ¼ από το μείγμα των αυγών. Ψήνετε για 3 – 5 λεπτά από τη μια πλευρά και μετά γυρίζετε την ομελέτα ώστε να ψηθεί και από την άλλη για 3 λεπτά. Οι ομελέτες πρέπει να είναι πολύ λεπτές. Αποσύρετε την ομελέτα και την μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα.


3. Κόβετε κάθε ομελέτα στη μέση και την τυλίγετε ρολό. Στη συνέχεια την ακουμπάτε πάνω σε μια φέτα μπέικον και την τυλίγετε πάλι. Κλείνετε το ρολό με μια οδοντογλυφίδα. Μεταφέρετε τα ρολάκια σε πιατέλα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε αντί για γραβιέρα βάλτε κασέρι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face