alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

saganaki top

Νόστιμο και χορταστικό σαγανάκι που μπορείτε να το απολαύσετε σε ένα τεμπέλικο κυριακάτικό πρωινό ή ως πλούσια και πονηρό ορεκτικό με ένα ποτήρι κρασί

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

saganaki top

Νόστιμο και χορταστικό σαγανάκι που μπορείτε να το απολαύσετε σε ένα τεμπέλικο κυριακάτικό πρωινό ή ως πλούσια και πονηρό ορεκτικό με ένα ποτήρι κρασί

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά και πορτομπέλο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα σοτάρετε για 3 – 4 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 10 λεπτά. Τέλος προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.


2. Αδειάζετε τα μανιτάρια σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σαγανάκι και σχηματίζετε με ένα κουτάλι στο κέντρο τους ένα κενό. Σπάτε τα αυγά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 4 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε το σαγανάκι και στο τηγάνι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face