alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xoirini pleksouda top 09 12 2017

Το χοιρινό στα καλύτερά του! Μελωμένη και νόστιμη χοιρινή πλεξίδα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ESPRESSO

xoirini pleksouda top 09 12 2017

Το χοιρινό στα καλύτερά του! Μελωμένη και νόστιμη χοιρινή πλεξίδα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 χοιρινή πλεξούδα από πανσέτα 1 – 1 ½ κιλά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρες
  • 1 κουτ.γλυκ. αγριοκύμινο
  • 1 κουτ.γλυκ. κόκκους κόλιανδρο
  • 1 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 8 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτάκι μπύρα ξανθιά

Για τα καραμελωμένα καρότα και κρεμμύδια

  • 10 μεγάλα καρότα
  • 10 μικρά στρογγυλά κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζάνι χυμό μανταρινιού
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. πετιμέζι
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 κομμάτια ολόκληρα αστεροειδή γλυκάνισο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γλάσο

  • 1/2 φλιτζάνι χυμό από πορτοκάλι (125ml)
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 φλιτζάνι καφέ espresso ή στιγμής
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα Dijon

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάστε το γλάσο, βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει το γλάσο.


2. Βάλτε σε ένα μπολ το κρέας, τα σκόρδα, το αγριοκύμινο, τον κόλιανδρο, τη πάπρικα, τα γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο και το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες.


3. Βάζετε την πλεξίδα σε μια γάστρα προσθέτετε, δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την μπύρα σκεπάζετε και ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 80 λεπτά.


4. Μόλις την βγάλετε ζεστή από την γάστρα την περνάτε με ένα γενναίο στρώμα γλάσου και την ακουμπάτε επάνω στην σχάρα του φούρνου. Την αφήνετε να για 2-3 λεπτά πριν σερβίρετε.


Για τα καραμελωμένα καρότα και κρεμμύδια


1. Διαλέγετε χοντρά καρότα. Τα καθαρίζετε, τα πλένετε και τα κόβετε κατά μήκος σε μπαστούνια 4 - 5 εκ.


2. Πασπαλίζετε τον πάτο μιας ρηχής κατσαρόλας με την καστανή ζάχαρη και τοποθετείτε τα μπαστουνάκια καρότου το ένα δίπλα στο άλλο.


3. Περιχύνετε με τους χυμούς εσπεριδοειδών, το πετιμέζι, το βούτυρο , τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Πασπαλίζετε με ξύσμα πορτοκαλιού.


4. Μαγειρεύετε με κλειστή κατσαρόλα για 20' και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.


5. Σερβίρετε την πλεξίδα με το γλάσο δίπλα , τα καραμελωμένα καρότα και κρεμμύδια.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να τη συνοδέψετε με ένα λευκό αρωματισμένο basmati , εμπλουτισμένο με καβουρντισμένα αμύγδαλα, σταφίδες και κράνμπερις.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face