Για 8 άτομα ()
1. Ετοιμάστε το γλάσο, βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει το γλάσο.
2. Βάλτε σε ένα μπολ το κρέας, τα σκόρδα, το αγριοκύμινο, τον κόλιανδρο, τη πάπρικα, τα γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο και το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες.
3. Βάζετε την πλεξίδα σε μια γάστρα προσθέτετε, δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την μπύρα σκεπάζετε και ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 80 λεπτά.
4. Μόλις την βγάλετε ζεστή από την γάστρα την περνάτε με ένα γενναίο στρώμα γλάσου και την ακουμπάτε επάνω στην σχάρα του φούρνου. Την αφήνετε να για 2-3 λεπτά πριν σερβίρετε.
Για τα καραμελωμένα καρότα και κρεμμύδια
1. Διαλέγετε χοντρά καρότα. Τα καθαρίζετε, τα πλένετε και τα κόβετε κατά μήκος σε μπαστούνια 4 - 5 εκ.
2. Πασπαλίζετε τον πάτο μιας ρηχής κατσαρόλας με την καστανή ζάχαρη και τοποθετείτε τα μπαστουνάκια καρότου το ένα δίπλα στο άλλο.
3. Περιχύνετε με τους χυμούς εσπεριδοειδών, το πετιμέζι, το βούτυρο , τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Πασπαλίζετε με ξύσμα πορτοκαλιού.
4. Μαγειρεύετε με κλειστή κατσαρόλα για 20' και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
5. Σερβίρετε την πλεξίδα με το γλάσο δίπλα , τα καραμελωμένα καρότα και κρεμμύδια.
Μπορείτε να τη συνοδέψετε με ένα λευκό αρωματισμένο basmati , εμπλουτισμένο με καβουρντισμένα αμύγδαλα, σταφίδες και κράνμπερις.