alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

meat sushi top

Εντάξει δεν το κρύβω είναι το αγαπημένο μου, τοσο νόστιμο και ξεχωριστό που κάθε φορά που το φτιάχνω ανακαλύπτω και ένα δύο κόλπα και για να γίνει ακόμα πιο γευστικό. Δοκιμάστε το σε ένα εορταστικό τραπέζι ή ένα μπουφέ και φυσικά μην διάνοηθείτε να το κόψετε! Να το σερβίρετε μια πιατέλα για να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό

ΣΟΥΣΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

meat sushi top

Εντάξει δεν το κρύβω είναι το αγαπημένο μου, τοσο νόστιμο και ξεχωριστό που κάθε φορά που το φτιάχνω ανακαλύπτω και ένα δύο κόλπα και για να γίνει ακόμα πιο γευστικό. Δοκιμάστε το σε ένα εορταστικό τραπέζι ή ένα μπουφέ και φυσικά μην διάνοηθείτε να το κόψετε! Να το σερβίρετε μια πιατέλα για να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
15 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 16 φέτες μπέικον
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 4 κουτ. σουπ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ρίγανη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πάπρικα
  • 1 φλιτζάνι έμμενταλ σε μπαστουνάκια
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα μπάρμπεκιου

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ.γλυκ. άσπρο σουσάμι
  • 1 κουτ.γλυκ. μαύρο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τη φρυγανιά και ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.


2. Σε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τις φέτες του μπέικον τη μια δίπλα στην άλλη. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε με την σάλτσα μπάρμπεκιου. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και τον τοποθετείτε σε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί. Τον πιέζετε με τα χέρια σας να πλατύνει και στη μέση βάζετε το τυρί. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τον τυλίγετε σε ρολό, ίδιου μήκους με το μπέικον, κλείνοντας μέσα το τυρί.


3. Με προσοχή μεταφέρετε το ρολό του κιμά και το ακουμπάτε στην άκρη της πλευράς του απλωμένου μπείκον με το μεγαλύτερο μήκος. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού και με προσεκτικές κινήσεις τυλίγετε το ρολό ώστε να καλυφθεί καλά γύρω – γύρω με μπέικον. Κλείνετε τις άκρες του αντικολλητικού χαρτιού ώστε να τυλίξετε το ρολό σαν καραμέλα. Μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

 

4. Βγάζετε το ρολό απο το φούρνο το ξετυλίγετε προσεκτικά για να μην σας σπάσει, αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί και αλείφετε όλη την επιφάνεια του ρολό με την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου. Τοποθετείτε το ρολό πάλι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλα 25 λεπτά γυρίζοντας το ρολό κατά διαστήματα ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αποσύρετε από το φούρνο, μεταφέρετε σε μια πιατέλα, το πασπαλίζετε με το σουσάμι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για ακομα πιο πλούσια γευση μπορείτε να βάλετε καπνιστό μπέικον.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face