alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

popletes kerkiraikes top 28 01 2016

Οι Κερκυραϊκές ποπλέτες δεν είναι τίποτε άλλο από αφράτα κεφτεδάκια που αντί για ψωμί έχουν ρύζι και μπόλικο κεφαλοτύρι!

ΠΟΠΛΕΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

popletes kerkiraikes top 28 01 2016

Οι Κερκυραϊκές ποπλέτες δεν είναι τίποτε άλλο από αφράτα κεφτεδάκια που αντί για ψωμί έχουν ρύζι και μπόλικο κεφαλοτύρι!

Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
  • 1/2 κιλό βοδινό ή αρνίσιο κιμά
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 4 κουτ. σουπ. τρίμματα παξιμαδιού
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 7 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. βασιλικό φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ρύζι με τον κιμά, το τυρί και όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1-2 ώρες.


2. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και το πλάθετε σε στρογγυλές ή μακρόστενες κροκέτες. Αλευρώνετε κάθε κροκέτα και τις βουτάτε πρώτα στο αβγό και μετά στα τρίμματα παξιμαδιού.


3. Τηγανίζετε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες απ’ έξω και τραγανιστές.


4. Φτιάχνετε την σάλτσα ως εξής: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Το αφαιρείται και προσθέτετε την ντομάτα και τον βασιλικό. Βουτάτε μέσα τις ποπλέτες- καφεδάκια και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά. Σερβίρετε με πουρέ πατάτες ή ρύζι.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν θέλετε μπορείτε να μην τηγανίσετε τα καφεδάκια αλλά να ψήσετε σε λαδόκολλα στον φούρνο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face