alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mousakas me manitaria top 20 12 2018

Αυτός ο μουσακάς έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κλασικής συνταγής αλλά με δυο τσαχπινιές! Τα σοταρισμένα μανιτάρια και το λάδι τρούφας που πραγματικά απογειώνει τη γεύση του.

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

mousakas me manitaria top 20 12 2018

Αυτός ο μουσακάς έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κλασικής συνταγής αλλά με δυο τσαχπινιές! Τα σοταρισμένα μανιτάρια και το λάδι τρούφας που πραγματικά απογειώνει τη γεύση του.

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 0€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 κουτ. σουπ. λάδι τρούφας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 450 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κιλά μελιτζάνες
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη μπεσαμέλ

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 750 ml γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι μετσοβόνε
  • 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε σε λεπτές φέτες τις πλυμένες μελιτζάνες και τις ξεπικρίζετε. Τηγανίζετε τις πατάτες κομμένες ροδέλες. Αφού στραγγίξετε και σκουπίσετε τις μελιτζάνες, τις τηγανίζετε και αυτές.


2. Για τον κιμά: τοποθετείτε σε βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και σοτάρετε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέστε τον κιμά και τον τσιγαρίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κατόπιν, ρίχνετε τα μανιτάρια και αφήνετε να σοταριστούν κι αυτά. Βάζετε το λάδι τρούφας και τη ντομάτα κονκασέ και σιγοβράζετε για 10’. Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε.


3. Για τη μπεσαμέλ: βάζετε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας. Σταδιακά, προσθέτετε το γάλα σε μικρές δόσεις και ανακατεύετε συνεχώς να μη σβολιάσει. Όταν ετοιμαστεί η μπεσαμέλ, αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε το αυγό, το τριμμένο μετσοβόνε και το πιπέρι. Συναρμολογείτε τον μουσακά, τοποθετώντας σε ταψί στρώσεις από πατάτες, μελιτζάνες και κιμά. Απλώνετε τη μπεσαμέλ πάνω στο μείγμα και βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ᵒC για 40 λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν δεν σας αρέσει η καπνιστή γεύση του Μετσοβόνε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γραβιέρα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face