Για 10 άτομα ()
1. Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζετε τον κιμά και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνετε το αυγό, το σιμιγδάλι, την φρυγανιά, την πολτοποιημένη ντομάτα και πιπεριά, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε πολύ καλά με το χέρι σας τουλάχιστον για 3-4 λεπτά. Σκεπάζετε το μείγμα με μια διάφανη μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
2. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνετε ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω μια λαδόκολλα ρίχνετε το μείγμα του κιμά και το πατάτε με τις παλάμες σας να ανοίξει σε επίπεδο πάχους τουλάχιστον 3-4 εκ. Στο κέντρο του βάζετε τα καθαρισμένα και βρασμένα αυγά. Τυλίγετε σφιχτά σε ρολό και βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
3. Το βγάζετε από τον φούρνο. Το ανοίγετε και το μεταφέρετε σε ένα ταψί. Χτυπάτε σε ένα μπολ με τον αυγογδάρτη το ασπράδι του αυγού σε ελαφριά μαρέγκα. Αραδιάζετε επάνω από το ρολό τις φέτες ντομάτας και πιπεριάς. Περνάτε με πινέλο από πάνω το ασπράδι του αυγού σε μια στρώση και βάζετε ξανά στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Εμπλουτίστε το ρολό σας με λίγο τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι. Μπορείτε να το φτιάξετε το ρολό κατευθείαν σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ. Τότε δεν θα το τυλίξετε σε λαδόκολλα.