alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

rolokima topimage

Εύκολο, αφράτο ρολό με κιμά και την γλύκα από τις πιπεριές να σκάει στο στόμα και να απογειώνει την γεύση

ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

rolokima topimage

Εύκολο, αφράτο ρολό με κιμά και την γλύκα από τις πιπεριές να σκάει στο στόμα και να απογειώνει την γεύση

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 κουτ. σουπ. φρυγανιά
  • 2 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 μέτρια ντομάτα πολτοποιημένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο πολτοποιημένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά βρασμένα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • ροδέλες ντομάτας
  • ροδέλες πράσινης και κόκκινης πιπεριάς
  • αλάτι, πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζετε τον κιμά και κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνετε το αυγό, το σιμιγδάλι, την φρυγανιά, την πολτοποιημένη ντομάτα και πιπεριά, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε πολύ καλά με το χέρι σας τουλάχιστον για 3-4 λεπτά. Σκεπάζετε το μείγμα με μια διάφανη μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.


2. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνετε ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω μια λαδόκολλα ρίχνετε το μείγμα του κιμά και το πατάτε με τις παλάμες σας να ανοίξει σε επίπεδο πάχους τουλάχιστον 3-4 εκ. Στο κέντρο του βάζετε τα καθαρισμένα και βρασμένα αυγά. Τυλίγετε σφιχτά σε ρολό και βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.


3. Το βγάζετε από τον φούρνο. Το ανοίγετε και το μεταφέρετε σε ένα ταψί. Χτυπάτε σε ένα μπολ με τον αυγογδάρτη το ασπράδι του αυγού σε ελαφριά μαρέγκα. Αραδιάζετε επάνω από το ρολό τις φέτες ντομάτας και πιπεριάς. Περνάτε με πινέλο από πάνω το ασπράδι του αυγού σε μια στρώση και βάζετε ξανά στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εμπλουτίστε το ρολό σας με λίγο τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι. Μπορείτε να το φτιάξετε το ρολό κατευθείαν σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ. Τότε δεν θα το τυλίξετε σε λαδόκολλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face