Για 12 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ αδειάζετε τον κιμά. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα. Το μουσκεμένο στο κρασί ψωμί πρέπει να το στραγγίσετε πολύ καλά πριν το προσθέσετε στο μείγμα. Αρχίζετε να ζυμώνετε με το χέρι σας μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά και να «δέσουν» . Βάζετε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
2. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα ή μια μακρόστενη κατά προτίμηση σιλικόνης. Την αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και απλώνετε προσεκτικά τις φέτες από το μπέικον περιμετρικά και τις αφήνετε να περισσεύουν από το χείλος της φόρμας . Ρίχνετε μια ποσότητα κιμά και πιέζετε με τα χέρια σας απαλά να καθίσει.
3. Βάζετε στην σειρά τα βρασμένα αυγά και «χτίστε» από πάνω με το χέρι σας το υπόλοιπο μείγμα του κιμά. Κλείνετε από πάνω με το μπέικον που περισσεύει και ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
4. Βγάζετε την φόρμα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύετε με σαλάτα.
Μπορείτε να παραλείψετε τα αυγά και προσθέσετε στον κιμά λίγο ψιλοκομμένο καρότο και αρακά.