Για 4 άτομα ()
1. Ετοιμάζετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το ξύσμα και το σκόρδο. Προσθέτετε σε ένα άλλο μπολ τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και τα περιχύνετε με το μείγμα του ελαιολάδου.
2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ. Προθέτετε το δυόσμο και αλατίζετε.
3. Έπειτα ανακατεύετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Μην ζυμώνετε το κιμά πολύ ώρα γιατί θα σκληρύνει. Πλάθετε 24 κεφτεδάκια. Περνάτε σε κάθε καλαμάκι για σουβλάκι από 4 κεφτεδάκια και τα αλείφετε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
4. Ετοιμάζετε τη ψησταριά για ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία. Ψήνετε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά για 4-6 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν καλά. Λίγο πριν τελειώσετε προσθέτετε στη σχάρα τις πίτες.
5. Τις βγάζετε και τις διπλώνετε στα δύο έτσι ώστε να χωράνε τα 4 κεφτεδάκια από κάθε καλαμάκι. Βάζετε δίπλα λίγη σαλάτα και μια μεγάλη κουταλιά από τη σάλτσα γιαουρτιού.
Μπορείτε να το φτιάξετε και με ένα είδος κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο.