alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

pikantika top2

Αυτό το τέλειο μείγμα μπαχαρικών με κύμινο, κανέλα, κάρδαμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι χαρίζει σε αυτό το κεμπάπ μοναδικό άρωμα

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΟΥΡΤΙΟΥ

pikantika top2

Αυτό το τέλειο μείγμα μπαχαρικών με κύμινο, κανέλα, κάρδαμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι χαρίζει σε αυτό το κεμπάπ μοναδικό άρωμα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι
  • 3/4 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κουτ. σουπ. πολύ ψιλοκομμένο κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κάρδαμο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι ταχίνι
  • 2 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ.γλυκ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε τα κρεμμύδια σε έναν μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Ρίχνετε το πολτό από το κρεμμύδι σε ένα ψιλό σουρωτήρι που έχετε τοποθετήσει πάνω από μια κανάτα –μεζούρα. Με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας το ζουλάτε καλά για να βγάλει όλους τους χυμούς. Πετάτε αυτό που μένει μέσα στο σουρωτήρι. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αρκετό νερό ώστε να έχουμε συνολικά 1 ½ φλιτζάνια ζουμί.


2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το ζουμί από το κρεμμύδι που φτιάξατε και το πλιγούρι και το μουλιάζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά, τα κουκουνάρια, το σκόρδο, 1 κ.γ. αλάτι, το κύμινο, τη κανέλα, το κάρδαμο και το πιπέρι και ανακατεύετε για να αναμειχθεί καλά.


3. Πλάθετε το μείγμα 16 μπιφτέκια σε σχήμα λουκάνικου, περίπου 10εκ το καθένα μάκρος 2εκ διάμετρο. Περνάτε τα σουβλάκια στα καλαμάκια. Εάν το μείγμα διαλύετε και δεν πλάθετε εύκολα, προσθέτετε 1 κ.σ. νερό κάθε φορά και το κρατάτε λίγο μέχρι να σχηματιστεί καλά το κεμπάπ πάνω στο καλαμάκι. Καλύπτετε τα έτοιμα σουβλάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τα ψήσετε.


4. Ετοιμάζετε τη φωτιά στην ψησταριά και τοποθετείτε τη σχάρα 10-15 εκ πάνω από τη φωτιά. Τοποθετείτε τα σουβλάκια στην σχάρα για ψήσιμο, γυρίζοντας ανάλογα με τις ανάγκες, έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα, περίπου 8 λεπτά.


5. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, το ταχίνι, το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και το υπόλοιπο αλάτι. Το σκεπάζετε και το διατηρείτε στο ψυγείο.


6. Περιχύνετε τα κεμπάπ με τη σάλτσα γιαουρτιού και γαρνίρετε με τον φρέσκο μαϊντανό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το σερβίρετε και με μια σάλτσα από γιαούρτι, αγγούρι και καρότο τριμμένο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face