Για 4 άτομα ()
1. Βάζετε σε ένα μπολ τα δύο είδη κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό, το σκόρδο και ανακατεύετε με τον κιμά. Ρίχνετε επίσης το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη φρυγανιά και το αβγό, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά το μείγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για 30', για να ενωθούν οι γεύσεις.
2. Ξεπλένετε τις μπόλιες με άφθονο νερό και τις βάζετε σε μπολ. Τις περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και τις αφήνετε για 15'-20', έως ότου ασπρίσουν.
3. Πλάθετε τον κιμά σε μακρόστενα σχήματα. Κόβετε τις μπόλιες σε μακρόστενα κομμάτια και τυλίγετε σε ρολό ένα ένα τα κομμάτια του κιμά. Φροντίζετε να τυλίγετε κάθε κομμάτι μόνο μία φορά, για να ψηθεί και εσωτερικά.
4. Τοποθετείτε τις σεφταλιές σε ταψί, με γυρισμένη την ένωση της μπόλιας προς τα κάτω και τις ψήνετε στον φούρνο, ρυθμισμένο στο γκριλ, για 15'-20'.5. Τις σερβίρετε με κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ψητές πίτες.
Μπορείτε να τις φτιάξετε και με μοσχαρίσιο κιμά μόνο.