alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

 

Τfasolakia-me-kima largeο αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό της γιαγιάς μου, η οποία συνήθιζε να μαγειρεύει πάντα τα φασολάκια με κρέας ή κιμά. Η δικιά μου προσθήκη είναι η σάλτσα από γιαούρτι που μπαίνει από πάνω.

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 

Τfasolakia-me-kima largeο αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό της γιαγιάς μου, η οποία συνήθιζε να μαγειρεύει πάντα τα φασολάκια με κρέας ή κιμά. Η δικιά μου προσθήκη είναι η σάλτσα από γιαούρτι που μπαίνει από πάνω.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 10€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό φασολάκια τσαουλιά καθαρισμένα ή κατεψυγμένα στρογγυλά
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι λευκό

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια, τα πλένετε και τα καθαρίζετε κόβοντας με ένα μαχαίρι τις άκρες τους και αφαιρώντας τις ίνες περιμετρικά.

Ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και την ντομάτα πάνω σε ένα ξύλο κοπής.


2. Βάζετε λίγο νερό σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το μισό κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει προσθέτετε τον κιμά και τον σπάτε με μια ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με κρασί και το αφήνετε να μαγειρευτεί για 10΄-12΄, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά στην άκρη.
3. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα και το μαϊντανό. Ανακατεύετε τα με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2΄.


4. Προσθέτετε τα φασολάκια και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε τέλος και το νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε τα φασολάκια για 30΄-35΄. Στη συνέχεια αδειάζετε πάνω στα φασολάκια τον κιμά –χωρίς να ανακατέψετε–, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για ακόμα 10΄. Κατόπιν, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


5. Λιώνετε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο και με ένα κουτάλι το ανακατεύετε σε ένα μπολ με το γιαούρτι.
Με μια τρυπητή κουτάλα τοποθετείτε το φαγητό σε πιάτα και το σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας από πάνω με το γιαούρτι.


ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά με ψιλοκομμένο κοκκινιστό κρέας. Πάντως είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζωντανέψετε και να ανανεώσετε τα φασολάκια που σας έχουν μείνει από την προηγούμενη μέρα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face