alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

keftes-aygo top

Ο απόλυτος συνδυασμός δύο αγαπημένων φαγητών. Τα παχουλά κεφτεδάκια παντρεύονται με ολόκληρα αυγά μάτια

ΠΑΧΟΥΛΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΗΓΑΝHΤΑ ΑΥΓΑ

keftes-aygo top

Ο απόλυτος συνδυασμός δύο αγαπημένων φαγητών. Τα παχουλά κεφτεδάκια παντρεύονται με ολόκληρα αυγά μάτια

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι τρίμματα φρέσκου ψωμιού
  • 1/4 κιλό αρνίσιο κιμά
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 5 αυγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κουτ.γλυκ. μέλι
  • 1 πρέζα κύμινο σκόνη
  • 1 πρέζα κόλιανδρο σκόνη
  • 1 πρέζα τζίντζερ σκόνη
  • 1 πρέζα κουρκουμά σκόνη
  • 1 πρέζα κάρδαμο σκόνη
  • 3 κουτ. σουπ. φρέσκο κόλιανδρο χοντροκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.


2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το σοταρισμένο κρεμμύδι το τρίμμα ψωμιού, τον κιμά, την κανέλα, 1 αυγό, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε το μείγμα και κατόπιν πλάθετε 12 κεφτεδάκια βρέχοντας τα χέρια σας για να βοηθηθείτε στο πλάσιμο.


3. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα ρηχό τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες για περίπου 8 λεπτά, γυρίζοντας τους ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε στην άκρη.


4. Προσθέτετε στο τηγάνι που τηγανίσατε τους κεφτέδες το σκόρδο και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το κολοκυθάκι, και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματάκια, το μέλι, το κύμινο, το κόλιανδρο σκόνη, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το κάρδαμο και τα 2 κουταλιές της σούπας από το φρέσκο κόλιανδρου, αλάτι και πιπέρι και μερικές κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.


5. Προσθέτετε τους κεφτέδες και με ένα κουτάλια σχηματίζετε 4 κενά μέσα στη σάλτσα, στη συνέχεια, σπάτε μέσα στα κενά αυτά τα αυγά. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 4-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν τα αυγά. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε τους κεφτέδες σας λιγότερο πικάντικους τότε αφαιρέστε το τζίντζερ, το κόλιανδρο και το κάρδαμο. Ή αλλάξτε τον αρνίσιο κιμά με μοσχαρίσιο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face